Vælg den rigtige billedramme

Billederammer

Billeder pryder ikke kun hjemmet, de afspejler også hvem der bor i huset og de værdier der her bliver lagt vægt på, men har du tænkt over hvad rammerne omkring billederne fortæller?

Hvad passer til din væg

Først og fremmest skal du tage stilling til, hvilke billeder du gerne vil have i dit hjem, hvor store de er og om der er andre elementer på væggen, du skal tage højde for. Vil du skabe en billedvæg med mange billeder eller vil du have ét stort billede? Er væggen hvid eller har du malet den i en markant farve, der skal være blikfang i stedet for billederne? Alle detaljer på væggen påvirker måden vi opfatter billederne på og det er derfor vigtigt at du hele tiden tænker på, hvordan dine billeder vil tage sig ud i denne sammensætning. Når du har taget højde for alle disse elementer, kan du begynde at tænke på den sidste, afgørende detalje, rammer.

Skab stilen

Der er en stor forskel på, hvilket udtryk dine billeder får på baggrund af den ramme du vælger og det kan derfor være en større beslutning, der kræver megen overvejelse.

Det første du skal være opmærksom på når du skal gå på opdagelse i de mange forskellige billedrammer, er at have en åbent sind. Det kan meget vel være, du har en formodning om hvilke rammer der vil passe bedst ind i din boligindretning, men er det fordi du har overvejet alle muligheder eller fordi du er vant til at se rammer i en bestemt farve?

Tag udgangspunkt i dine billeder. Er dine billeder meget levende eller er de helt enkle? En ramme kan forstærke udtrykket i et billede eller dreje billedet i en anden retning. Du kan altså sammensætte et enkelt billede med en farverig ramme for at tilføje mere liv til billedet og omvendt benytte en enkelt ramme til en sprudlende billede for at skabe en ro. Du kan naturligvis også vælge at sammensætte et roligt billede med en rolig og enkel ramme og på denne måde forstærke det enkle og stilrene udtryk yderligere. På samme måde kan du skabe et meget levende billede ved at sammensætte et farverigt billede med en ramme der står i farvekontrast og på denne måde forstærke billedets udtryk

Står du på en skillevej, hvor du ikke kan bestemme dig for om du skal gå til det ene eller andet yderpunkt, er der ligesom i så mange andre tilfælde også en mellemvej her. Du kan nemlig kombinere det rolige med det lidt mere livlige udtryk. Hvordan du gør det, afhænger helt og holdent af dine billeder.

Har du et simpelt billede kan du give den lidt mere liv ved at kombinere den med en ramme, der står kontrast til de farver som billedet rummer. En ramme i messing vil for eksempel forstærke grønne farver i et billede. Er der en diskret farve på billedet som du gerne vil skabe fokus omkring, kan du vælge en ramme i samme farve. Det vil give billedet mere kant uden at overtage rummet.

Har du et simpelt billede som du ikke ønsker skal i de klassiske rammer som sort, hvid og træ, kan du vælge en ramme i et nytænkende design. Her er rammer med en hvid kant indenfor rammen et populært valg og du kan på denne måde bevare et simpelt udtryk, men alligevel skabe en afvigelse fra det helt enkle design.

Udforsk alle dine muligheder og vær ikke bange for at træde lidt ved siden af, der er ingen regler når det kommer til at vælge de nye rammer til dine billeder.