Tre Gode Grunde til at Køre i en Kia

Nogle gange står man i en situation, hvor man allerede har besluttet sig for noget, man mangler at kunne forsvare sit valg. Det er specielt noget man oplever i forbindelse med store køb. Hvor mange har ikke lige prøvet at blive fuldstændigt forelsket i et hus eller en lejlighed ved første fremvisning? Eller have sat sig ind i en ny lækker bil, og så snart man sad i lædersædet og havde hænderne på rattet, så vidste man, at det skulle være den her bil. Det er en fantastisk følelse at opleve på egen krop, og jeg er helt klart fortaler for, at man skal lade den slags følelser spille ind i ens beslutningsprocesser. Vores intuition har det med at tage flere faktorer op til overvejelse, end vi typisk kan overskue med vores logik. Jeg vil altså skyde på, at du vil komme til at nyde din bil i langt højere grad, hvis du har valgt den fordi den føles rigtigt, end hvis du udelukkende har valgt den fordi den teoretisk set er det bedste valg. Selvfølgeligt skal man overveje hvor benzinøkonomisk en bil er, hvor stærk motoren er og hvor nemt det er at køre reservedele. Vi kan ikke helt droppe teorien, da den har praktiske konsekvenser. Men vi kan heller ikke lade teorien stå alene: en bil kan være så meget mere end bare et værktøj, hvis vi tillader os selv, at blive forført.

Jeg fandt mig selv i den situation, at jeg var blevet godt og grundigt forelsket i tanken om, at køre i en Kia Ceed. Allerede da jeg stak hovedet indenfor henne hos bilforhandleren fik jeg øje på den smukke Kia, og kunne slet ikke få øjnene fra hende. Jeg kan ikke forklare hvorfor: jeg havde ikke kørt i en Kia før, og vidste faktisk slet ikke så meget om mærket. Men der var bare et eller andet over bilen der tiltalte mig. Så jeg kørte en prøvetur: og det var her jeg for alvor vidste, at den her Kia Ceed skulle hjem og holde i min indkørsel.

Men hvordan skulle jeg forklare mit valg overfor min kone? Hun ville helt sikkert stille spørgsmål ved det. Mine venner ville helt sikkert gøre det samme! Og selvom vi alle ved at hjertet er en faktor, så er det ikke noget vi kan lade stå alene i vores argumenter. Så jeg besluttede mig for, at lade de 3 bogstaver i navnet Kia, blive til tre gode grunde til mit valg af bil:

K – Kvalitet. Biler fra Kia er kendte for deres høje byggekvalitet. Hvem vil ikke gerne have en bil der holder?

I – Innovativ. Der er da ingen der køber en ny bil for at få gammel teknologi. Jeg elsker hvor langt fremme Kia er på denne front, og hvor kreative de er med deres forskellige løsninger.

A – Alsidig. Når man har en familie, så opstår der konstant nye behov, som man ikke havde en chance for at kunne forudsige. Da en Kia Ceed er en alsidig bil, så kan jeg altså være forberedt på det meste, ved at have den.

Grundene er gode nok, men de var selvfølgeligt ikke min rigtige grund. Men når nogen spørger, så er det rart at kunne svare nemt og hurtigt.