Ting du bør Kigge efter i Den Næste Bolig hvis du Arbejder Hjemmefra

Der er flere og flere mennesker i dag, der er i stand til at udføre deres arbejde hjemmefra. Det kan være dejligt befriende for medarbejderne, og man sparer både tid og penge på transporten til og fra den almindelige arbejdsplads. Samtidig kan man være betydeligt mere fleksibel, og har eksempelvis nemmere ved at bruge tid sammen med sin familie. Der er selvfølgeligt både fordele og ulemper ved det, men når først man har vænnet sig til det, så er de fleste faktisk ganske glade for at have en hjemmearbejdsplads.

Når man har fundet ud af, at man trives rigtigt godt med at arbejde hjemmefra, så er der mange der får lyst til at flytte. Stedet vi bor er ofte blevet valgt på baggrund af en masse praktiske ting. En af de primære her er, at man gerne skal bo rimeligt tæt på sin arbejdsplads. Ingen har lyst til at bruge flere timer i bil, bus eller tog til og fra arbejde hver eneste dag. Så man forsøger naturligvis at komme til at bo så tæt på sin arbejdsplads som det nu engang er muligt. Man har selvfølgeligt også andre krav til sin bolig, men her må man ofte gå på kompromis, fordi arbejdet fylder så meget.

Men når man pludseligt kan arbejde hjemmefra, så er det jo ikke længere en begrænsning. Nu kan man frit flytte et andet sted hen, og behøver ikke bekymre sig om, hvor det ligger i forhold til arbejdspladsen. Nu kan andre ting spille en større rolle i beslutningen: har du lyst til et sted med have, eller vil du gerne bo inde i en storby? Er der en bestemt skole I gerne vil have jeres børn til at gå på? Hvor i landet kan man egentligt få den bedste sandwich? Alt hvad man sætter pris på kan spille ind. Det er dog vigtigt at du ikke helt glemmer dit arbejde, når du kigger på ny bolig. Der er nemlig også visse ting der spiller ind i, hvor rart det er at arbejde hjemmefra.

En af de primære ting du bør kigge efter når du vises rundt i de forskellige boliger der er til salg, er et sted du kan arbejde uforstyrret. Hvis der ikke er et dedikeret kontor, så kan du ofte selv sætte et op på et gæsteværelse eller i en rummelig carport. Det vigtige er imidlertid, at du gør dig det helt klart, hvor du vil kunne sidde og arbejde hvis I flytter ind i det hjem I kigger på. Du og din partner skal selvfølgeligt også være enige om, at værelset eller carporten kan være dit kontor.

Her er det også en god idé at nærstudere de forskellige tilstandsrapporter. Når du arbejder hjemmefra så har du endnu mindre tid til at håndtere problemer med boligens tilstand. Det går ikke kun ud over dit privatliv: det går også ind og forstyrrer på din ”arbejdsplads”. Du bør altså være endnu mere kræsen her, og virkelig dykke ned i detaljerne.