SMS lån – fordele og ulemper

SMS

SMS lån er de senere år blevet enormt populært, og flere og flere danskere benytter sig af det. Men hvordan kan det være, at denne låneform er blevet så populær? Det kommer vi ind på i denne artikel, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved SMS lånet.

 

Ulemper

 

Kort løbetid

En af ulemperne ved SMS lån er den korte løbetid på lånet. De fleste lån skal være betalt tilbage inden for blot et par måneder, og det er ikke alle, der har luft i økonomien til det. Derfor skal man altid være meget realistisk omkring sin egen økonomi, inden man optager et SMS lån. Selvom de fleste SMS lån har en værdi på mellem 2.000 – 10.000 kroner, er det stadig mange penge at skulle betale af på kort tid.

 

Høje renter og gebyrer

En anden ulempe ved SMS lån er de høje renter og gebyrer. Renten ligger ofte på mellem 9 – 26% hvilket er mere end andre låneformer. Ud over renterne kommer der også gebyrer ved stiftelsen og løbende administrationsgebyrer. Det kan hurtigt løbe op i mange penge, der skal betales tilbage. Hvis du ønsker at skabe dig et overblik over, hvad dit SMS lån kommer til at koste dig ud over det lånte beløb, kan du kigge efter ÅOP og kreditomkostningerne. Ved kreditomkostningerne bliver beløbet oplyst i kroner, mens procenten bliver oplyst i procent ved ÅOP.

 

Fordele

 

Det går hurtigt

Den helt store fordel ved et SMS lån er, at det går utrolig hurtigt fra du har ansøgt, til du kan have pengene stående på din konto. Faktisk er det sjældent, at der går mere end et par hverdage. Står du i akut pengemangel, så kan et SMS lån være en glimrende lånemulighed for dig.

 

Anonymitet

Når du ansøger om et SMS lån, skal du ikke tale med nogle. Du udfylder en formular online, hvor du efterfølgende bliver kreditvurderet ud fra denne. Du skal altså ikke bruge tid på at argumentere for, hvorfor du skal have lov til at låne. Dette bryder mange sig ikke om, og derfor tyr de til et SMS lån.

 

Relativt let at blive godkendt

En anden fordel ved et SMS lån er, at det er relativt nemt at blive godkendt, hvis man sammenligner med eksempelvis et lån i banken. Der er naturligvis en aldersgrænse, og så må du ikke være registreret i RKI. Aldersgrænsen ligger som regel på 21 – 25 år. Enkelte låneudbydere tilbyder dog 18 årige at låne penge. Nogle udbydere har heller ikke noget krav om en fast indtægt. Er du derfor blevet afvist i din bank, kan det være en idé at gå til de online låneudbydere. Husk dog altid at have fornuften med. Er du blevet afvist i banken kan det være, at det måske ikke lige er den bedste idé at låne penge.