Sikker i Trafikken og Sikker i Dagligdagen

Nogle gange sætter vi gang i gode ting i vores liv, som ender med at have en langt større positiv indflydelse, end vi lige gik og regnede med. For mig skete det sidst, da jeg endelig havde sparet pengene sammen til min nye Ford. Jeg havde længe set frem til at få mig en ny bil, da den gamle ikke var specielt rar at køre i. Den fik mig transporteret til og fra arbejde, men den havde simpelthen så mange problemer, at den blev til en stor negativ indflydelse på mit humør. Mindst én gang om ugen kunne min kone høre mig bande og svovle over den gamle bil, og det var der ikke nogen der var tjent med.

Så jeg besluttede mig for at spare op til en ny bil,og denne gang skulle det være en Ford. Jeg gik og drømte om hvor meget mere behageligt det ville være at køre rundt i den. Hvordan jeg ikke ville opleve problemer på hver anden køretur, og mine samtaler med min kone aldrig ville indeholde bandeord på baggrund af et irriterende bilproblem. Den gamle bil føltes også mere og mere som en sikkerhedsrisiko: jeg følte mig ikke tryg, når jeg først kom ud på motorvejen, for bilen rystede simpelthen så meget.

Så det var en glædens dag, da der endelig var penge nok sparet op, og jeg kunne købe min splinternye Ford hos den lokale bilforhandler. Den er en absolut drøm at køre i, og jeg er blevet så meget gladere i min dagligdag. Der har dog også været en række positive effekter, som jeg slet ikke havde regnet med.

Min arbejdsplads har nemlig en helt særlig form for humor: der er masser af spydige og sarkastiske kommentarer, og hvis man ser det udefra, ligner det en slags systematisk mobning af alt og alle. Både jeg selv og mine kolleger er dog selvfølgeligt med på den, og vi griner af det hele. Det var dog ikke gået op for mig, at jeg faktisk slæbte rundt på en masse negativ energi, på grund af det arbejdsmiljø. Nogle gange kunne ting folk sagde til mig virkeligt gå mig på, mens det andre dage bare var ting jeg kunne grine af. Det var først da jeg fik min nye bil, at det gik op for mig, hvordan tingene hang sammen.

Ser ud, nu hvor jeg havde en ny bil, var der ikke noget der kunne genere mig. Folk kunne sige de mest modbydelige ting på arbejdspladsen, og jeg kunne altid forstå det som den joke, det var ment som. Men med min gamle bil, ville jeg nogle gange have dårlige dage. Når der var problemer med bilen, eller jeg mødte op med angst efter en ekstra skræmmende dag på motorvejen, så havde sarkasmen en tendens til at ramme og såre mig, også selvom jeg logisk vidste det bare var for sjov. Den nye bil beskyttede mig altså ikke alene på motorvejen, men også på mit arbejde.