Sådan Vælger du Den Helt Rigtige Elcykel

Den seneste generation af elcykler har virkeligt gjort folk sultne efter, at få erstattet den gamle cykel med en moderne model. Det handler i høj grad om, at teknologien endelig er blevet god nok til, at cykler med elmotor giver mening. Man har længe kunnet købe en cykel med hjælpemotor, men det var rimeligt klodset. Den fyldte meget, så ikke særligt godt ud, og var ikke engang særligt effektiv. De moderne elcykler har derimod en lille og lækker motor, som man nærmest ikke lægger mærke til. Alligevel er den betydeligt mere effektiv, end den gammeldags hjælpemotor. En moderne elcykel kan let og hurtigt sende dig afsted med 25 km/timen, og batteriet holder overraskende længe. Nu om dage er der altså ingen grund til ikke at have en elcykel. Den kan alt det samme, som en ”almindelig” cykel kan, og har oveni købet en motor.

Det er altså med god grund, at rigtigt mange mennesker gerne vil anskaffe sig en elcykel. Mange udskyder dog købet igen og igen, Det skyldes primært, at de føler en form for indre usikkerhed. De ved, at de gerne vil have en elcykel. Problemet er bare, at de ikke ved særligt meget om elcykler. Det virker derfor intimiderende at begive sig hen i cykelbutikken. Det er altid skræmmende at skulle gøre noget for første gang.

Men der er faktisk slet ikke noget at være bange for! Der er nemlig slet ikke så stor en forskel på elcykler og traditionelle cykler, som du måske tror. Det betyder, at du bare kan dele din købsproces op i to dele.

I den første del glemmer du alt om, at det er en elcykel du er ude efter. Glem alle tanker om motorer, batterier og så videre. Du skal bare gøre det samme, som hvis du var på udkig efter en almindelig cykel. Hvad er dine behov? Hvor cykler du mest, og hvor lange distancer er der tale om? Kører du udelukkende på gode asfaltveje, eller kommer du nogle gange offroad? Ved at besvare disse spørgsmål kan du hurtigt finde frem til de rette cykler.

Når du har fundet frem til et par muligheder, så kommer du i gang med anden del af købsprocessen. Her fokuserer du udelukkende på motoren. Helt specifikt skal du overveje, om en baghjulsmotor, frontmotor eller centermotor giver mest mening i forhold til dine behov.

Kører du kun korte turer, så kan en frontmotor være ganske fin. Den er den billigste løsning og fungerer fint inde i byen. Har du derimod behov for at cykle op og ned af mange bakker, så er en baghjulsmotor et bedre valg. Hvis du kører længere distancer, eller bare ønsker mest mulig frihed, så er en elcykel centermotor sandsynligvis det rette valg til dig.