Sådan Føles Det at Være Specialist i IT

IT mand

Det danske uddannelsessystem tilbyder utroligt mange muligheder. Hvad vil du gerne være ekspert i? Der er i dag uanede muligheder, og man er ikke længere tvunget til at gå i sine foreældres fodspor. Med tilbud om gratis uddannelse fra folkeskole helt til universitetet, står alle døre åbne. Hvis du vil være læge kan du blive læge, og hvis du vil være skorstensfejr er det også en mulighed.

Det kan være svært at vide, hvordan livet ser ud på den anden side af uddannelse. Når man er blevet voksen, og begynder at få ansvar, forandre ting sig – det er i hvert fald hvad vi får at vide. Som studerende behøver man ikke nødvendigvis bryde sit hoved med, hvad man vil lave efter man har studeret. Der er nok at se til som studerende, så man tager sig ikke altid tiden til at tænke fremad.

Det kan være rart at have en idé om hvordan fremtiden ser ud. Kan kan godt være nysgerrig efter, hvordan andre med samme baggrund som én selv klarer sig. Hvad laver folk, der har færdiggjort dit studie, på nuværende tidspunkt?

Vi har i denne artikel talt med Daniel Jensen, om hvordan det er at være specialist i IT. Det tilrådes generelt at tale med folk, der har været hvor man selv er, og er kommet derhen hvor man gerne selv vil hen. Hvis du kunne tale med en ekspert, hvilke spørgsmål ville du så stille? Der er mange passionerede mennesker derude, i alle felter – de er typisk rigtigt glade for at snakke om det de laver, og deres egen historie.

Daniel fortæller os, at IT er et interessant område at arbejde i, fordi det rummer så mange dimensioner. Der er mange veje man kan gå når det kommer til IT, og ofte er man nødt til at tænke anderledes end den almindelige dansker. Man kan have stor erfaring med IT-løsninger med NAV, men et tema som IT rummer så meget mere dybdre end de specifikke ting. Den vej man går, for at specalisere sig i IT er ikke lige, men derimod en kurvet grusvej fyldt med muligheder, udfordringer og plads til nytænkning. Uanset hvad du har specialiseret dig i, findes der ikke en endelig facistliste med alle svarene.

Daniel finder det kompliceret at forklare hvordan det føles at fordybe sig i IT. Hvordan beskriver man lige en situation man selv er i? Følelser omkring ens egen sindstilstand er en interessant problemstilling, da ens sindstilstand og følelser ændrer sig så snart men begynder at reflektere over spørgsmålet. Er det nok at sige, at Daniel er glad for at have det arbejde han har? Livet har sine op og nedture, og det er de færreste mennesker der konstant opholder sig i de ene eller den anden ende af sprektret. Ville Daniel have været glade, hvis han havde specialiseret sig i noget andet end IT – det er tvivlsomt.