Sådan Bringer du Følelsernes Farver Tilbage i Dit Liv

Føler du nogensinde, at hele verden sådan bliver lidt grå? Som om universet bare er blevet tømt for farver, og der kun er sort og hvid tilbage. Det hele er i gråtoner. Intet ser spændende eller interessant ud. Normalt ville nyheden om, at din chef har sørget for leasing af renault firmabil få dig til at hoppe af glæde. Du har altid drømt om at køre en Renault, og nu bliver det endeligt muligt! Men af en eller anden grund ser du det bare ikke som fantastisk. Bilen springer dig ikke i øjnene, som du havde troet den ville. Den ser bare grå ud. Det er selvfølgeligt en overdrivelse at beskrive det på den måde: der er selvfølgeligt stadig farver omkring dig. Men de ”popper” ligesom ikke på samme måde. Det er som om de er blevet tonet ned, og på en eller anden måde klassificeres som en gråtone i vores hjerne. Når det sker, så mærker vi det som depression.

Det er ikke fordi vi er specielt kede af noget, eller er sure eller vrede. Disse stærke følelser har intet med følelsen af depression at gøre. Depression er derimod manglen på følelser. Du føler dig hverken glad eller trist. Ikke taknemlig eller ked af det. Du føler bare ingenting.

Dine følelser er nemlig den palet, som verden omkring dig males med. Hvis du ikke har nogen stærke følelser, jamen så har du ikke nogen kraftige farver at male med. Derfor bliver din verden grå og kedelig. Når du ser på en grå og kedelig verden, så vil du få grå og kedelige følelser. Og på den måde fortsætter det med at gå ned ad bakke.

Så hvad kan man gøre for at få følelsernes farver tilbage i livet? Ingen har lyst til at føle sig deprimerede, og med disse analogier lyder det jo umiddelbart som om, der er en vej ud af problemet. Jeg kan ikke garantere at dette vil virke for alle: men prøv det da!

Vores mål er ikke at gøre dig glad. Målet er bare at få dig til et føle et eller andet. Det kan være en god følelse eller en negativ følelse. Men alle disse kraftige følelser har kraftige farver – og når først du har fået hul på én, så kommer de andre nærmest af sig selv.

Tricket er så at holde dig vågen i cirka 36 timer. Du springer altså en enkelt nats søvn over. Gør det gerne op til weekenden, så du ikke skal ud i trafikken mens du lider af søvnmangel. Sæt dig nu foran fjernsynet eller en computerskærm, og find en film eller TV serie, som du ved sætter gang i følelserne. Alle kender en film hvis slutning får én til at græde. Eller en gyserfilm der kan få alle til at hoppe i sædet. Bare vælg en film, som burde vække følelser i dig. Grundet din mangel på søvn vil du være langt mere modtagelig overfor den slags, og rent faktisk føle noget af at se filmen! Det vil så slå hul på depressionen, og farverne vil begynde at strømme ind i dit liv igen.