Så lidt kan du leve med i garderoben i Sydøstasien

Tøj

Nu til dags er der vel lige så mange mænd som kvinder, der har garderober, som er fulde af tøj. I hvert fald i Danmark, hvor flere og flere ser ud til at fokusere mere på det overfladiske end de ting, der har reel værdi. Det indre bliver ofte overset, men det behøver heldigvis ikke at være sådan, hvis du blot skiller dig af med alle de overflødige ting, du har i klædeskabet. Det er meget nemmere at skære ned på, hvor meget tøj man har, hvis man flytter til Sydøstasien, så lad os se på, hvor lidt man egentlig kan nøjes med der.

Det er efterhånden blevet populært at rejse til Sydøstasien, hvor man måske før i tiden har været bange for, at man skulle blive syg med alt fra malaria til pest. Den slags sygdomme hører dog mest Afrika til nu til dags, så du kan roligt rejse til det meste af Sydøstasien og såmænd det meste af Asien uden at frygte for dit helbred. En af de helt store fordele er, at det i mange lande i Sydøstasien altid er varmt, hvis man altså ikke befinder sig i bjergene, hvor det selvfølgelig stadig kan blive koldt.

Der er rigtig meget af det tøj, vi har på i Danmark, som slet ikke er nødvendigt, når det er varmt uden for. Det oplever vi til en vis grad i løbet af sommeren, især når den har været så varm som den, vi har haft i år, men det er nu en lidt anden ting at opleve det hele året rundt. Nogle kan nøjes med et par badebukser eller en bikini, men de fleste vil stadig gerne have et par skjorter, t-shirts og shorts, eller kjoler, toppe og skørter, alt efter ens køn og så videre. Skjorter kan være en fordel for begge køn, når det er varmt, da materialerne typisk egner sig bedre til klimaet. Det gælder selvfølgelig ikke, når de er lavet af bomuld eller lignende, men dem finder du alligevel ikke mange af i Sydøstasien.

Lad os se på Vietnam som et konkret eksempel. Der er en del bjerge i landet, men hvis vi ser bort fra dem og den nordligste del af landet, så er temperaturene typisk mellem 25 og 35 grader celcius. Det er måske en smule varmere, end de fleste bryder sig om, når det er aller varmest, men uanset hvad er det stadig bedre end at fryse, som vi jo gør her i landet, når det er vinter. T-shirt og shorts er bestemt nok, hvis man ikke skal klæde sig på til business eller lignende. Mange vietnamesere har mere på end det, men det er såmænd bare fordi, de ikke har lyst til at blive hverken solskoldede eller solbrændte.