Karen Blixen bøger af og om Danmarks mest kendte forfatter

I Danmark kender alle H.C. Andersen, men internationalt er Karen Blixen nok den meste kendte danske forfatter.

Karen Blixen der døde i 1962 var historiefortæller, digter og forfatter. Hun skrev også under pseudonymerne Isak Dinesen, Osceola og Pierre Andrèzel. Under Isak Dinesen udgav hun ”Seven Gothic Tales” på engelsk i 1934, som senere blev oversat til dansk med titlen ”Syv Fantastiske værker”. Blandt de berømte Karen Blixen bøger er det mest berømte værk ”Den afrikanske Farm”, der blev filmatiseret af Sydney Pollack i 1985.

Bøger af Karen Blixen?

Karen Blixen giver en mundtlig fortælling i eventyruniverser på gammeldags sprog med overflod af symboler og billeder. Her er temaerne omkring kærlighed, identitet, skæbne, liv og kunst i universer fra før 1900 tallet.

Du finder forskellige værker af Karen Blixen. Men du finder også forskellige fortællinger og bøger om Karen Blixen.

Hvilke bøger har Karen Blixen skrevet?

 • Den afrikanske farm – Erindringsværk om hendes sytten år i Kenya som plantageejer. En hyldest til Afrika, de indfødte, dyrelivet, naturen og mødet med hendes store kærlighed.
 • Babettes gæstebud – Skønlitteratur der blev filmatiseret 1987.
 • Syv fantastiske fortællinger – Hendes første udgivelse der gjorde hende verdensberømt. En fortælling om mennesket og dets skæbne.
 • Sidste fortællinger – Udgivet i 1957 og skønlitteratur der er skabt ved at samle tre sideløbende bogprojekter. Bogen gjorde Karen Blixen anerkendt som en af de største i verdenslitteraturen.
 • Skæbne-anekdoter – Den sidste samling af fortællingerne inden hendes død.
 • Vinter-eventyr – Samling af Karen Blixens mest berømte fortællinger.
 • Drømmerne – Flere mindre historier i rammefortælling om skæbne, køn, identitet og kunst.
 • Skygger på græsset – Udgivet i 1960 og en samling erindringsfortællinger der kan slutte sig til Den Afrikanske Farm romanen.
 • Gengældelsens veje – Roman i den klassiske fortælling der foregår i 1800 tallet.
 • Karneval og andre fortællinger – Den komplette udgave af forfatterens efterladte fortællinger.
 • Breve fra Afrika – Breve fra Karen Blixens Afrika til hendes familie i Danmark.
 • Om ægteskab – To fortællinger fra ”vinter-eventyr” og ”Skæbne-Anekdoter” der sætter ægteskab i relief.

Du finder bøgerne som indbundne, hardback, e-bøger og lydbøger. Og du kan være heldigt at finde en gratis lydbog med den kendte forfatters værker blandt de mange online muligheder.

Forfatteren?

Karen Christentze Dinesen født på Rungstedlund i 1885. i 1914 ankom hun til Kenya, hvor hun blev gift med sin halvfætter, Baron Bror von Blixen-Finecke. Her boede hun sammen med sin mand på deres kaffefarm, som i dag geografisk ligger i Nairobi. Hendes mand døde i 1922 og hun blev overladt driften og varetagelsen af kaffeplantagen. Hun indledte et forhold til sin store kærlighed, den engelske adelsmand og pilot Denus Finch Hatton.

Karen Blixen skrev under sin tid i Afrika, men det var først da hun kom tilbage til Danmark, at hun udgav sine fortællinger om både livet i Afrika, hendes store kærlighed og hendes fortællinger om finurlige universer ud i skønlitteraturen.