Hvorfor du skal vælge at tage på efterskole?

Det er blevet moderne og almindelig at komme på efterskole. Der er mange forskellige grunde til, hvorfor du skal vælge at tage på efterskole. Her er selvstændighed og en oplevelse for livet, nok de grunde der står først for. Men der kan være mange andre gode grunde, som du finder inspiration til her.

Oplevelsen og selvstændighed

Efterskoleophold giver selvfølgelig utrolig mange oplevelser, som du måske ikke får i folkeskolen. Foredrag, weekendture, koncerter og andre ture der planlægges gennem skolen, giver sammenhold og oplevelser med ligesindede unge mennesker.

Helt ligesom personlig udvikling er en stor fordel ved at tage på efterskoleophold. Du lærer at indgå i fællesskab med andre fra morgen til aften og tage ansvar. Dèt er med til at udvikle, modne og give selvstændighed.

Den indre disciplin til at overholde aftaler og pligter, er også noget som unge vil tilegne sig på efterskole. Der er mødepligt og konsekvens til timer og andre ting, hvilket giver den automatisk disciplin der kan hjælpe mange med et sløvt sind.

Fremtidige relationer

Du skal bo et helt år sammen med jævnaldrende unge. Og det giver et social liv, som dagligdagen derhjemme ikke gav. Alle unge vil komme fra forskellige steder, stadier eller kulturer. Og derved vil ens sociale og kulturelle forståelse kunne blive styrket. Derfor skabes der gode relationer blandt mange unge. Som også kan gå hen og blive livslange relationer.

Det faglige

Efterskoler er mange ting. Her finder du fodbold, håndbold, idræt, outdoor eller anden linjen som det faglige omkredser. Muligheden for at tilbringe et helt år sammen med ligesindede der også brænder for f.eks. at spille fodbold, er noget der tiltaler de fleste unge mennesker og hjælper med at udvide horisonten i forhold til fremtiden.

Du skal selvfølgelig også lave almindelig faglig viden. Her vil efterskolen hvor den unge bor, have den store fordel, at du ofte får bedre forhold til læren og derved bedre chance for at blive styrket fagligt.

Lær dig selv at kende

Et ung menneske siges at udvikle sig med mange år, ved at bruge et år på efterskole. Det at være selvstændig og få ansvar for dig selv i fællesskab med ligesindede, giver en indre ballast og forståelse for dig selv.