Find et passende hestedækken

Hestedækken

Et dækken til din hest er blandt det vigtigste hesteudstyr du skal have til din hest. Der er mange forskellige typer af dækkener alt efter hvad de skal bruges til og hvornår på året de skal bruges.

Når du skal vælge et dækken til din hest, er der et par faktorer du skal være opmærksom på: Hvor tyk er din hests pels, hvor gammel er din hest og hvilket vejr skal dækkenet bruges i.

 

Vinterdækken

Et godt vinterdækken bruges når det er koldt. Det er vigtigt at vinterdækkenet er lavet af stof der er vandtæt og som kan holde hesten varm. Det stof der er brugt mest til vinterdækkener er nylon eller uld. Jo tykkere dækkenet er, jo mere varme får hesten.

 

Sommerdækken

Et sommerdækken bruges til at beskytte hestens pels mod skidt. Et sommerdækken er tyndt og let for hesten, så hesten føler sig så tilpas som muligt. Om sommeren er det dog vigtigt at overveje hvor vigtigt et dækken er for din hest – alt efter hvordan vejret er. Heste kan have svært ved at komme af med varmen og den har lettere ved selv at varme sig op hvis den bliver kold. Så derfor er det ikke altid en god idé med et dækken om sommeren, hvis hesten kan få det for varmt.

 

Regndækken

Det regner meget i Danmark og derfor kan du med fordel købe et regndækken til din hest. Det hjælper med at holde hesten tør og beskytter også mod vind.

 

Stalddækken

Et stalddækken er meget vigtigt for din hest. Om vinteren kan det være koldt i stalden og derfor skal din hest også holdes varm, når den står indenfor.

 

Insekt- og fluedækken

Om sommeren kan der være mange insekter og fluer som kan bide og genere hesten, og derfor er et insektdækken eller et fluedækken en god idé. Når en hest har et insektdækken eller et fluedækken på som beskytter mod små dyr føler den sig også mindre stresset, og det er en stor fordel. Yderligere kan et insektdækken og et fluedækken også hjælpe mod solens UV-stråler om sommeren og de kan hjælpe med at holde pelsen ren.

 

Eksemdækken

Heste kan opleve at få sommereksem, og det bedste du kan gøre for at beskytte mod dette er ved et eksemdækken. Et eksemdækken er meget strækbart og sidder godt på hesten så den har rig mulighed for at bevæge sig frit. Når du vælger et eksemdækken, er det vigtigt at vælge et der er åndbart, da det er mest behageligt for hesten om sommeren.

 

Yderligere findes der også sportsdækkener, lændedækkener mfl..

Et hestedækken er vigtigt, da det øger hestens velbefindende og dens komfort. Et dækken kan bruges til at holde hesten varm om efteråret og vinteren, det kan beskytte hesten mod insekter om sommeren og det kan holde hesten tør ved at transportere sved og fugt væk om sommeren.

Måske har du erhvervet dig et af hvert dækken så du er forberedt på alt vejr, og derfor kan du have brug for en dækkenholder til at holde styr på dækkenerne, og sikre at de holder længere tid.