En guide til køb af brugte biler – sådan opnår du det bedste resultat

Brugt bil

Hvis du netop er begyndt at overveje en ny bil, vil det godt kunne virke uoverskueligt. Du kender sikkert til historier om folk der er blevet snydt, så det er klart at du er nervøs, særligt hvis det er første gang at du skal til at købe bil. Det eneste som er op til dig selv er hvilket budget du vil sætte. Derefter handler det bare om at lade fantasien sætte grænser.

 

Reduce, reuse, recycle

Der er ingen tvivl når det kommer til stykket. En brugt bil er stadigvæk ny for dig. Der er mange platforme du kan anvende, så derfor bør du også overveje hvilken retning du vil gå i. Den blå avis, dba.dk, er ikke altid den bedste løsning. Der kan være noget galt med bilen og derfor ønsker sælgeren at gå udenom og henvende sig direkte til dig. Derfor burde du også holde dig til mere officielle forhandlere, som de forskellige bilhuse der sælger.

En anden fordel ved at købe brugt, udover miljøet er at du selv sprænger mange af de lidt ”kedsommelige” trin i processen over. Du slipper for en nærgående sælger, der konstant ånder dig i nakken og kun tænker på sin provisionsløn.

 

Hav styr på udstyret

Når du så har besluttet dig for model og mærke, vil det også være smart at gennemgå bilen, for at sikre dig at den er i orden og up-to-date. Der kan være småskader som den forrige ejer har fået, som kan være grunden til at han sælger bilen. Det er helt fair, hvis det er småting som stenslag eller en ridse. Det koster ikke store summer at få det fikset. Du skal derimod være opmærksom på mere kostelige ting, som problemer med motoren. Hvis du handler hos en anerkendt brugtvognsforhandler, er du også garanteret at få en bil der overholder de seneste sikkerhedsregler.
Mange har også foretrukne mærker, som de holder sig til, når det kommer til at købe biler. Hvis du foretrækker vestlige modeller, som Audi eller Volvo, vil du skulle betale lidt mere, men så holder de også længere end de asiatiske mærker. Du skal også overveje hvor mange kilometer bilen har kørt, i forhold til prisen på den. Det er svært at finde en matematisk sammenhæng, men en god tommelfingerregel er at gå efter bilerne omkring de 150.000, så længe kilometertælleren står under 100.000.

Man kan sagtens finde en god brugt bil på internettet. Den bedste idé er dog at holde sig til de anerkendte sider hvis du går den vej.

At kigge efter en ny bil er som at gå på skattejagt. Der er ingen grund til at den absolut skal være fabriksny, og med denne guide er det næsten som at have et skattekort ved hånden.