Det Bør du Kigge Efter i en God Firmabil

Når man skal til at anskaffe sig en firmabil, så kan man let være fristet til blot at kigge efter den type bil, som man selv foretrækker at køre i privat. Det er dog ikke altid en særligt god strategi, og det er noget der let kan give bagslag.

Den mest oplagte kritik af, at tilgå købet af en firmabil som var det en privatbil, er selvfølgeligt, at behovene ofte er forskellige. Nogle gange er de drastisk forskellige. Hvis du eksempelvis driver en forretning hvor der skal transporteres en masse varer aller tungt udstyr, så skal der selvfølgeligt en kassevogn til – også selvom en kassevogn måske ikke lige er det første, du ville overveje, når du kiggede efter bil privat.

Men selv når firmabilen ikke umiddelbart er så forskellige fra en privat bil, så er der alligevel nogle væsentlige forskelle, som du ikke bør overse. Husk på at en firmabil er en investering som virksomheden laver, og at købet gerne skal overvejes på den måde. Det her er ikke bare et køb der primært skal betale sig af i, at du er glad for at se på og køre i bilen. Nej, jo flere forskellige dimensioner firmabilen kan tjene sig selv hjem på jo bedre. Hvis du køber en firmabil og ikke får maksimal værdi ud af den, fordi du vælger en forkert model, jamen så er der blevet lavet en dårlig forretningsbeslutning. Det er hverken virksomheden eller dens ansatte tjent med.

Så hvad bør man egentligt kigge efter i en god firmabil? En af de primære ting firmabiler har det med at blive brugt til er, at køre ud til kunder og lignende. Det er ikke helt det samme som at køre ud til familie eller venner. Ens familie og venner har det nemlig med at blive boende de samme steder i flere år ad gangen: du lærer altså hurtigt at finde vej, og kender ruten ganske godt. Kunder er derimod noget, der kan være rigtig stor udskiftning i, og nogle gange er mødet et sted du aldrig har været før. Det er derfor en absolut nødvendighed i en moderne firmabil, at den har et integreret navigationssystem, som gør det let som en leg at finde vej til nye steder.

Du tænker måske, at de fleste telefoner i dag har en GPS – kan de ikke bare bruge firmatelefonen? Hvis det er absolut nødvendigt, så er det selvfølgeligt en løsning. Men det er ikke en god løsning: en telefon er nemlig fyldt med distraktioner, og skærmen er ikke den perfekte størrelse. Et integreret navigationssystem, som i den lækre kia optima, er noget det bare virker. Det er designet fra starten af til at være en sikker og funktionel måde, at navigere rundt på. Det øger sikkerheden på vejen og mindsker mængden af frustrationer, som føreren oplever på vej ud til kunden.