4 steder du kan finde billige dagligdagsting

Dagligvarer

Der er ikke mange hverken i Danmark eller andre steder i verden, der ville sige nej til at spare penge. Hvad er det, man siger? ”Penge sparet er penge tjent.” Uanset om du tror på dét, så er det i hvert fald rart at kunne spare penge, hvis man ikke er nødt til at ofre noget, der rent faktisk er pengene værd, for at gøre det. Et af de steder, hvor du virkelig kan spare penge på sigt, er de dagligdagsting, du ikke kan undvære. Det er nemlig dem, du køber flest af, og altså i sidste ende også dem, der formentlig koster dig flest penge. Det er selvfølgelig dyrt at købe hus eller bil, men hvis du kan spare halvdelen af dine faste indkøb væk, så bliver det sandsynligvis til flere penge i løbet af hele dit liv – især fordi mange af dem ikke er nogen egentlig investering. Her beskriver vi fire steder, du kan finde billige dagligdagsting.

I den generelle ende, hvor du kan finde stort set hvad som helst, har vi supermarkederne. Dem er der jo mange af i Danmark, og i storcentrene finder du både supermarkeder og en masse mindre butikker, som helt sikkert har alt, hvad du kunne ske at få brug for. Det er dog sjældent man finder de ting, der er bedst for miljøet, så hvis du gerne vil shoppe bæredygtigt er det altså andre steder, du bør lede.

Et af de steder er genbrugsbutikker rundt om i landet, hvor pengene i nogle tilfælde går til velgørende organisationer, så du både gør miljøet og nogle mere konkrete mennesker en tjeneste. Når du genbruger i stedet for at købe nyt, så er du i hvert fald sikker på, at du ikke støtter op om, at børn bliver brugt som billig arbejdskraft i sweat shops eller lignende i de fattige lande. Ved at finde alternative måder at bruge ting, der ellers bare ville blive brændt, beskytter du dobbelt endda på en ekstra måde.

DBA, Gul og Gratis, QXL, eBay og andre hjemmesider, der gør det nemt og hurtigt for danskere at sælge til andre danskere er selvfølgelig en anden god mulighed for at finde brugte ting, du kan give nyt liv. Det er mange af de samme argumenter, der gælder her, som med genbrugsbutikkerne, men her går pengene selvfølgelig typisk til andre danskere i stedet for en velgørende organisation. Du må selv vurdere, hvad der giver mest mening for dig.

Sidst men ikke mindst har vi webbutikkerne, som reducerer hvor meget, der bliver kørt efter tingene. Det er altså alt fra Garnroyal.dk til Elgigantens hjemmeside – både de store og de små. Det er dog især de små, der både hjælper med at udlede mindre af de skadelige drivhusgasser og med at holde priserne nede på ejendomme i byerne, da de kan blive brugt til beboelse i stedet for butikker, når butikken blot har brug for et lager lidt uden for byerne eller helt ude på landet.